BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
%2016. %462 %22. %AM %10:%ápr.

Drágább, mint egy Porsche? Hogyan?!

Értékelés:
(0 szavazat)

Egy férfiing 3-szor drágább, mint egy Porsche? Hogyan?!  Ugyan ki gondolta volna, hogy egy férfiing sokkal drágább, mint egy Porsche – ha árát kilóra számoljuk! 
Egy üzleti férfiing viselet átlagosan 0,2 kg-t nyom, és ára (természetesen márkától függően) 50€ (15.500 Ft). Másrészt egy Porsche üresen 1.450 kg-t nyom és az ára 110.000€ (33,8 M Ft). Így 1 kg Porsche ára 75 € (23.000 Ft), 1 kg férfiing ára 250 € (76.000 Ft)! Az ing az autó árának több mint 3-szorosa!

 

Természetesen senki sem vásárol 1.450 kilónyi azaz 7.250 db inget, relatív azonban jelentős a különbség, tekintve ráadásul, hogy egy férfiing talán ha egy évig hordható, mielőtt kidobásra, lecserélésre kerülne. Egy Porschét pedig nem ritkán egy életen át is lehet használni Akkor vajon miért aránytalanul drága a férfiing?! Amint betekintünk a gyártási folyamatokba – láthatóvá válik a különbség…

Egy 100% pamutból készült ing előállításához nyilván gyapotra van szükség. Ez alapját képezi a fonalak és szövetek gyártásának. A gyapot vetésétől az aratásáig közel 8-9 hónap telik el - ez igen hosszú idő… A gyapot betakarítása október és február között zajlik, leginkább a fejlődő országokban, és még mindig főleg kézzel, ami azt jelenti, hogy rendkívül időigényes, munkaigényes és költséges megoldás. Amíg a fonalból elkészül az ing, további, mintegy 100 gyártási lépés szükségeltetik, mielőtt a késztermék megvásárolható az üzletekben, persze miután hatalmas távolságot megjárt a szállítmány. 

A Porschét másrészt többnyire gépek állítják elő Németországban. Rövid szállítási távolságok, kevesebb gyártási idő, kevesebb munkavállaló és így alacsonyabb az előállítási költség. A férfiing sokkal drágább gyártási folyamaton megy keresztül, mint a Porsche; ez pedig az árán is tükröződik;) 

Eredeti cikk: http://www.texprocess-blog.com/en/texfact-of-the-week-a-mans-shirt-is-more-expensive-than-a-porsche/

 

Megjelent: 698 alkalommal