BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
%2016. %456 %22. %AM %09:%ápr.

High-tech túra- és szabadidőruhák

Értékelés:
(0 szavazat)

... készenállva a jövő komoly kihívásaira!  Robban az európai szabadidőruha piac! Új típusú anyagok, módszerek állnak kihívásra készen. Az ilyen típusú ruházatnak kényelmesnek és könnyűnek kell lennie, viszont a toll (pehely) használata leszállóágban van, mivel az állati eredetű anyagok használatától egyre inkább elfordul az emberiség.

Helyükbe új anyagok lépnek. A funkcionalitásra törekvő gyártók – úgy, mint az Outlast, Sympatex, ContiTech - szintetikus alternatívát fejlesztettek ki, ami a pelyhet és a tollat tökéletesen helyettesítik. 

A PCM-technológia (Phase Change Material = halmazállapot-váltó anyag) szintetikus összetevőkkel tökéletesen szabályozza a hőt és a nedvességet. Különösen az utóbbi években emellett intenzív dizájn és mérnöki munka is zajlott a háttérben. Ma már lehetséges eljárás a hőragasztás folyamata; amely forró levegő, ultrahang, vagy lézer technológiával, varrás nélkül rögzít egymáshoz két anyagot. Mindezen erőfeszítések célja a magas funkcionalitású termékek, amelyek már mindennapi használatra tervezettek, környezetkímélő módon, ráadásul divatos megjelenéssel.

Új hullámú elvárás a gyapjú, vagy high-tech anyagok „farmer stílusú” alkalmazása. Mit jelent ez? Egy kellemes utcai viselet, sportos használatra is tökéletesítve, ahogy azt a Schoeller cég prezentálja Svájcban (http://www.schoeller-works.com/).
A cipőviselet is nagyot fejlődött, ezt mutatja néhány technológiai mestermű, amely biodinamikus és fiziológiai funkciókkal egyaránt rendelkezik, a különleges anyagoknak köszönhetően. A világvezető Nike cég úttörő: már elkezdte kifejleszteni a saját, különleges cipőtalpát (http://about.nike.com/sustainability). 

Forrás: https://www.messelogo.de/tt_txp/2015/ebro_synergie/gb/

 

Megjelent: 690 alkalommal