BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
%2016. %454 %22. %AM %09:%ápr.

A munkaruházat folyamatosan átlépi határait

Értékelés:
(0 szavazat)

A mai munkaruházat ugrásszerűen vált egyre kifinomultabbá, ami azt jelenti, hogy a kutatásnak és a fejlesztésnek tartania kell vele a sebességet. Szembesülve a szigorú elvárásokkal a személyes védőfelszerelés egyre könnyebbé vált, egyúttal növelte a teljesítményét, az illeszkedését és a viselési hajlandóságot. 

 

A szénszálas fejvédők és kesztyűk lettek a "könnyűsúlyú bajnokok".  Természetesen a divat sem elhanyagolható, mint szempont. A vágási technikák és az ergonómia szintén optimalizált, illetve a méretek skálája is nőtt.

Új bekapcsolódó technikák - mint például a lézer technológia használata - sikeresen vegyítik az innovatív rétegelt és más féle textilanyagokat, magas funkcionalitással. Az e-broidery (utalva az "ebroidery" angol szóra, melynek jelentése: hímzés és az elektronika együttes használata) folyamatának köszönhetően az elektronikusan vezető fonalak és LEDek ma már reprodukálhatóak textíliákon, melyek moshatóak, erősek, érzékelőként szolgálhatnak, vagy éppen fűtő/hűtő elemek. A TITV Greiz króm sugárhajtású folyamata lehetővé teszi a vezető funkcionális rétegek bejegyzését, és így olyan struktúrákat hoz létre, melyek "érzékelő"-ként működnek, gyűjtősínek és fűtési pályák, anélkül, hogy az anyag textil tulajdonságai elvesznének.

A munkaruházat és a védőfelszerelés mennyisége és a minősége (tehát) tovább növekszik, az új anyagoknak és a fejlődő technológiáknak köszönhetően, mint amikor például hegesztéskor használatos, illetve egyéb hővédő és tűzvédő ruházatnál lángálló cipzárra van szükség.

Megjelent: 713 alkalommal