BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
%2016. %366 %22. %AM %07:%ápr.

28 KG TEXTIL AZ AUTÓMBAN!! Hogy?!

Értékelés:
(0 szavazat)

Az autógyártás során felhasznált műszaki textíliák igen fontos funkciót töltenek be a biztonság, kényelem, dizájn terén. Manapság AUTÓNKÉNT 35 nm, illetve 28 KG (!!!) TEXTILIA kerül felhasználásra az autógyártásban. Ezek lehetnek nemszőtt anyagok, szőtt, kötött anyagok, de az autók belsejét tekintve a hagyományos (bőr, szövet) textília játssza a főszerepet.

 

A komfort és biztonság egyre növekvő követelményeinek megfelelően a felhasznált anyagok tárháza egyre csak bővül. Sőt, a végfelhasználók egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a mind a magas minőségnek, látványnak, kényelemérzetnek, mind pedig az anyag tartósságának.

Ha mobilitási szempontokat veszünk figyelembe: legsokoldalúbbak a nemszőtt anyagok. Erőforrást takarítanak meg utcai használatkor és még kényelmesebbé teszik a gépjárműveket. Ülések, szűrőberendezések, szigetelőanyagok: itt a nemszőtt anyagok alapvető jelentőséggel bírnak.

Olyan alkatrészeknél, ahol a rugalmasság és az ellenállóképesség fontos, a kötött anyagok használatosak. Ilyen például a tetőkárpit, illetve a kárpitbélés alapanyaga. Nagy szakítóerő-bírás és alacsony nyúlás-képesség: a szőtt anyag a tökéletes az autóülés, légzsák és biztonsági övek készítésekor.

Amikor kopásállóság és a robusztusság a követelmény – pl. autó padló – csomózott anyagot alkalmazzák széles körben az autógyárak.

A járműiparban a varrás magas követelményeknek van kitéve, főleg a biztonság szempontjából, elég ha a biztonsági övre és a légzsákokra gondolunk (lsd. más cikkek). 

 

 

Megjelent: 677 alkalommal