BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Aktuális

Aktuális

Amikor a „fenyőtű”-ről beszélünk - mindenki erdőkre, illetve természetes gyógymódokra gondol, mint például a „fenyőtű olaj”. A textilipar eddig ugyan még nem használta, pedig ez a gyorsan megújuló nyersanyag hatalmas mennyiségben hull alá fákról.

Néhány különleges kötél fonatolással készül, ez lényegében hasonló módszer ahhoz, ahogy a lányok befonják a hajukat. Ezekben a fonatolt kötelekben a fonalak ill. a belőlük alkotott pászmák nincsenek megcsavarva, csak egymást kerülgetve fonódnak össze.

Egy férfiing 3-szor drágább, mint egy Porsche? Hogyan?!  Ugyan ki gondolta volna, hogy egy férfiing sokkal drágább, mint egy Porsche – ha árát kilóra számoljuk! 
Egy üzleti férfiing viselet átlagosan 0,2 kg-t nyom, és ára (természetesen márkától függően) 50€ (15.500 Ft). Másrészt egy Porsche üresen 1.450 kg-t nyom és az ára 110.000€ (33,8 M Ft). Így 1 kg Porsche ára 75 € (23.000 Ft), 1 kg férfiing ára 250 € (76.000 Ft)! Az ing az autó árának több mint 3-szorosa!

tudományos kutatás a pillekönnyű szövetszerkezet megalkotására... A jövőben mindannyiunkat érintő téma a rugalmasság, flexibilitás, mely érinti úgy az autóipart, mint az egészségügyet, építőipart és divatot. A legnagyobb kihívást az anyagok súlyának csökkentése jelenti. Az ITV (Textilipari és Műszaki Intézet - Denkendorf) furfangosan a természetből merített ihletet kutatásaikor…  A rugalmasság, energiamegtartás újragondolandó, mivel köztudottan csökkenőben erőforrásaink és a szén-dioxid egyensúly helyreállítása is fontos feladat a jövőnket érintően.

... készenállva a jövő komoly kihívásaira!  Robban az európai szabadidőruha piac! Új típusú anyagok, módszerek állnak kihívásra készen. Az ilyen típusú ruházatnak kényelmesnek és könnyűnek kell lennie, viszont a toll (pehely) használata leszállóágban van, mivel az állati eredetű anyagok használatától egyre inkább elfordul az emberiség.

A mai munkaruházat ugrásszerűen vált egyre kifinomultabbá, ami azt jelenti, hogy a kutatásnak és a fejlesztésnek tartania kell vele a sebességet. Szembesülve a szigorú elvárásokkal a személyes védőfelszerelés egyre könnyebbé vált, egyúttal növelte a teljesítményét, az illeszkedését és a viselési hajlandóságot. 

Varrás világából jelentjük: mitől lesz vízhatlan a táska, a sátor?
A ruházati iparban a hegesztést legtöbbször a varrat légmentes lezárására használják, amit úgy érnek el, hogy a tűvel-cérnával készült varratot egy víz- és légzáró műanyag fóliával borítják, ezt hegesztik a varrat fölé (és esetleg alá is).

Az acél rudak alapvető szerepe a beton megerősítése. Stabilitást adnak és kompenzálják a beton húzóerejének hiányát. A textíliával megerősített betonnál 2D és 3D textil hálók üvegből, illetve szénszálakból állnak.

Az öltöny angol neve a francia „suite” szóból származik, melynek jelentése: követni. Ez a latin nyelvű sequor (’követek’) igéből származik, amely arra utal, hogy az öltözék részei (kabát, nadrág, mellény) így követik egymást, anyaguk és színük azonos.

Az autógyártás során felhasznált műszaki textíliák igen fontos funkciót töltenek be a biztonság, kényelem, dizájn terén. Manapság AUTÓNKÉNT 35 nm, illetve 28 KG (!!!) TEXTILIA kerül felhasználásra az autógyártásban. Ezek lehetnek nemszőtt anyagok, szőtt, kötött anyagok, de az autók belsejét tekintve a hagyományos (bőr, szövet) textília játssza a főszerepet.